Advent Burgenlandban

ADVENT BURGENLANDBAN

Fraknó vára - Kismarton - Ruszt


Időpont:                        2018. december 15.

Utazás:                         komfortos autóbusszal

Részvételi díj:              7.000 Ft/fő + belépők


Reggel 6 órakor indulunk Tahiból. Folyamatos utazás rövid pihenővel. 

A délelőtti órákban érkezünk Fraknó várához (Forchtenstein), az "Esterházy tündérvilág"-hoz, ahogyan Goethe nevezte. Hogy miért? Mert ez a különleges erődítmény mindig helyt állt minden támadás ellen és talán ezért választotta az Eszterházy család privát trezorjának. A vár közel 400 éve a család birtokában van és mindig is jelentős magángyűjteményük elhelyezésére szolgált. A zömök és biztonságos falak között felbecsülhetetlen értékű műkincsgyűjteménnyel és fegyverek arzenáljával találkozhatunk. A helyi vezetés keretében izgalmas történetek ismertetnek meg bennünket a család, a vár, a gyűjtemény és a kor érdekességeivel.

Várlátogatásunk után Burgenland székhelyére utazunk, Kismartonba (Eisenstadt). Az Eszterházy család egyik legimpozánsabb kastélya vár itt bennünket, melynek termei lenyűgözik a látogatót. A csodás barokk kastély termei helyi vezetéssel látogathatóak és betekints engednek a hercegi élet pompázatos életébe. A látogatás fénypontja a Haydn-terem. Ez a világ egyik legjobb akusztikájú koncertterme és Haydn maga is e falak között hívta életre zeneműveit, hiszen 40 éven át a Eszterházy hercegek szolgálatában állt. A kastély megtekintése fakultatív. Amennyiben valaki szeretne részt venni kastélytúrán, azt a kirándulásra való jelentkezéskor jeleznie kell!!!

Kismarton főutcája az adventi időszakban ünnepi fényekbe burkolózik. Számos kis faházikó hívogat karácsonyi portékájával, díszekkel, ízletes falatokkal és forró punccsal. A kastélyban is rendeznek adventi vásárt. Ide belépőt kell váltani. 

A nap utolsó állomása Ruszt. A település szinte minden épülete műemlékvédelem alatt áll. Legfőbb nevezetessége a Halásztemplom, mely Ausztria legrégebbi, több, mint 300 éves orgonájával és középkori freskómaradványokkal büszkélkedhet. Az adventi hangulat itt is garantált. 

18.00-kor indulunk haza. Érkezés Tahiba kb. 22.00-kor. 

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek árát!

Belépők: 

Fraknó vára: 9 EUR/fő
Kismartoni Eszterházy kastély: 9 EUR/fő
Kismartoni adventi vásár a kastélyban: 4 EUR/fő