ANYÁK NAPI VIRÁGÖZÖN

Bory-vár - Jeli Arborétum


Időpont: 2018. május 5. szombat

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 6.200 Ft/fő


Indulás Tahiból reggel 7.30-kor. Első utunk Székesfehérvárra, a Bory-várba vezet, ahol játékos kincskeresés közben fedezzük fel a várat, melyet közel 100 évvel ezelőtt épített Bory Jenő szobrászmester szerelme bizonyítékaként saját tervei és fantáziája alapján. Élete végéig dolgozott rajta 40 nyáron keresztül. Belső termeinek berendezése is ámulatba ejtő. Hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, köztük három műterem, mindenütt szobrok, képek, régiségek, műtárgyak.

A vár százoszlopos udvarának körbefutó folyosóin a magyar történelem nagy alakjai, hősök, dalnokok és királyok sorakoznak Álmos ősvezértől Tinódi Lantos Sebestyénig. 

Folytatjuk utunkat Kámba. Ambrózy-Migazzi István, a "virágos gróf" csodakertjét keressük fel, ahol a természet ontja magából legszebb virágait. A leghíresebb és legszebb esemény a kert életében a havasszépe, vagyis a különleges rododendron késő tavaszi, kora nyári virágzása. Ilyenkor szinte az egész arborétum virágba borul, és a gyönyörű pompázatos színek mellett a finom, bódító illat ejti ámulatba a látogatókat. Ez az esemény Európa-szerte ismert, rengeteg országból utaznak ide az emberek azért, hogy egy sétát tehessenek ebben a gyönyörűséges mesebirodalomban.


Belépők:

Bory-vár: 1.500 Ft/fő (6-26 és 62-70 éves korig: 700 Ft/fő)

Jeli Varázskert: 1.000 Ft/fő (diák, nyugdíjas 700 Ft/fő)