Bajmóc és Zólyom várai

ZÓLYOM VÁRA - BESZTERCEBÁNYA - BAJMÓC VÁRA


Időpont: 2017. július 29., szombat

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 6.000 Ft/fő


Indulás Tahitótfaluról reggel 6.30-kor. Utazás Szlovákia irányába. A határt Párkánynál lépjük át és első utunk Zólyom várához vezet. A várat közel 650 éve építette I. Lajos királyunk. A máig csodás állapotban fennmaradt vár a Szlovák Nemzeti Galéria kiállításainak ad helyet, de a gótikus-reneszánsz termek még mindig a letűnt idők emlékeit elevenítik fel a látogató számára.

Következő állomásunk Besztercebánya, Közép-Szlovákia rendkívüli szépségű műemlékvárosa. Séta a Várnegyedben: Szűz Mária templom, Barbakán, Mátyás-ház, Szent Kereszt templom.

A délután folyamán a Felvidék romantikus várkastélyát tekintjük meg Bajmócon. Közel 1,5 órás látogatásunk során lélegzetelállító belső terekkel, eredeti bútorzattal, középkori fegyverekkel, a várkápolnával és érdekes történetekkel ismerkedhetünk, az Aranyszalonban közel 200 angyal alatt sétálunk el, majd a Kék szalonban magyar királyaink figyelik lépteinket. Ezek után a parkban felkereshetjük az állatkertet, vagy azt a 700 éves hársfát, mely alatt Mátyás királyunk gyakran megpihent.

Visszaérkezés Tahitótfalura a késő esti órákban.

Belépők: 

Zólyom vára: 2,7 EUR (vezetés nélkül)

Bajmóc vára: 8 EUR

Állatkert: 5 EUR