CHIEMSEE - MÜNCHEN - NEUSCHWANSTEIN

Chiemsee - München - Neuschwanstein


Dátum:                   2019. szeptember 6-8.

Utazás:                  komfortos autóbusszal

Szállás:                  3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás:                  reggeli

Részvételi díj:       35.000 Ft/fő


1. nap: Indulás Tahiból este 23.00-kor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.

2. nap: A reggeli órákban érkezünk a Chiemsee tó partjára. A tó közepén egy kisebb és egy nagyobb sziget található. Mi a nagyobbik szigetre, Herreninselre hajózunk át, ahol Bajor Lajos csodálatos kastélyt építtetett. A hajókázás is hatalmas élmény, de a kastély a hozzátartózó parkkal és gazdagon díszített belső tereivel lélegzetelállító. 

Visszahajózunk a szárazföldre és folytatjuk utunkat Münchenbe. A belvárost egy kis kerülővel érjük el, hiszen buszunkkal először az Allianz Aréna felé, majd az 1972-es olimpia helyszíne felé kanyarodunk. Az Olimpiai Park igazán különleges épületeket tudhat magáénak. Ez az olimpia modern épületeivel és tragikus eseményeivel is bevonult az olimpiák történetébe. Az autórajongók kedvében is próbálunk járni, hiszen itt található a BMW Welt, ahol a BMW márka különlegességeit láthatjuk. 

Utunkat folytatva elérjük a belvárost. Városnéző sétára indulunk, melynek során megismerkedünk München történelmével, jelenével és a város legfőbb nevezetességeivel. 

Este szállásunkra indulunk, mely München külvárosában található.

3. nap: Reggeli után útnak indulunk. Először Bajorország legromantikusabb városkájában barangolunk egy kicsit, a Forggensee partján található Füssenben, majd irány a mesébe illő Neuschwanstein vára. A parkolótól helyi busszal kapaszkodunk fel a sziklára épült mesevárhoz. Először egy erdei hídról gyönyörködünk a kastély panorámájában, majd a kastélyhoz érve magyar nyelvű audioguide segítségével fedezzük fel a gazdagon díszített termeket. A látogatás után szabadprogram, melynek során leereszkedhetünk a szikla aljában csörgedező Pöllat patakhoz, lesétálhatunk az Alpsee tóhoz, vagy felfedezhetjük a település másik csodás kastélyát, Hohenschwangaut.

Hazaindulás délután 17.00-kor. Érkezés Tahiba éjjel 2-3 között.


Belépők:

Chiemsee hajó: 8,50 EUR (15 éves korig 4,20 EUR)

Herrenchiemsee kastély: 11 EUR (18 éves korig ingyenes)

Neuschwansteini kastély: 17 EUR/fő helyi busszal együtt (18 éven aluliaknak 4,50 EUR)