DÉL-OLASZ             KALANDOZÁS

Nápoly - Caserta - Sorrentoi-félsziget - Amalfi part 

 Vezúv - Pompei - Capri - Arezzo


Időpont: 2019. május 6-12.

Utazás: komfortos autóbusszal

Szállás: 2 éjszaka tranzitszállás 3* szállodában, 2-3 ágyas szobákban és 3 éjszaka medencés kemping 2 személyes bungalóiban, vagy 3* szállodában 

Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 125.000 Ft/fő

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket, hajójegyet, helyi busz és idegenvezetés árát, valamint az utasbiztosítást és az idegenforgalmi adót (5 EUR/fő).


1. nap: Indulás Tahitótfaluról este 22.00-kor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.

2. nap: Dél körül érkezés Arezzoba. Közös városnéző sétánkat követően szabadprogram, majd indulunk közeli szállásunkra.

3. nap: Korai reggeli után útnak indulunk. Első megállónk a Nápoly melletti Caserta, ahol a nápolyi Bourbon királyok egykori rezidenciáját keressük fel. A kastély grandiózus méretei miatt a 18. század legnagyobb európai építkezésének számított. Pompájával, méreteivel és a hozzátartozó kertekkel a versailles-i, madridi és szentpétervári paloták mellett az egyik legnagyobb és legimpozánsabb királyi palota Európában és nem mellesleg az UNESCO világörökségi lista részét képezi. 

Folytatjuk utunkat Nápolyba. Itt helyi buszok várnak bennünket, melyekkel a Vezúvra juthatunk fel. A máig aktív vulkán 79-ben elpusztította a környező településeket - köztük Pompeit - és napjainkban is az egyik legveszélyesebb tűzhányónak tartják, hiszen közvetlen közelében kb. 3 millióan élnek. Helyi vezetőnk kíséretében egészen a kráterig jutunk el az autóbuszoktól egy 800 méteres sétával. Különleges élményt nyújt, ahogy a 650 méter átmérőjű krátert megpillantja az ember, mely csendességével nem is sejteti, hogy micsoda energiák dolgoznak odalent.

Visszatérünk saját autóbuszunkhoz és irány a szállás, ahol 3 éjszakát fogunk eltölteni.

4. nap: Reggeli után helyi buszokra szállunk és a régió egyik leglenyűgözőbb vidékét barangoljuk be. Az Amalfi part legszebb városait keressük fel ezen a napon. Ezen a szakaszon húzódik az a csodaszép, 72 kilométeres út, mely a meredek sziklás part felett vezet végig bennünket kiugró sziklák és illatos citromligetek között. A domboldalban az azúrkék tengerbe ereszkednek le a színes kis falvak, melyek az UNESCO védelme alatt állnak. Meredek, keskeny utcácskák, apró, napsütötte terek és a tenger elragadó látványa teszi tökéletessé a jéghideg limoncello frissító citromos ízét egy teraszon megpihenve. Elsőként Positano varázsol majd el bennünket, majd az egykor tengeri köztársaság fővárosába, Amalfiba látogatunk. A nap végén pedig Ravello utcáin barangolunk. Ez a település mindig vonzotta a felső tízezer tagjait kifinomult eleganciájával, csendes romantikájával. 

5. nap: Reggeli után Castellammareban hajóra szállunk és irány Capri szigete. Capri kicsiny, mindössze 10 km2-nyi szigete két városkának ad otthont. A kikötőbe érkezve siklóval közelítjük meg Capri városkát. A kis sikátorok megtelnek élettel, a kávézók, éttermek teraszai bájosan hívogatnak kitűnő lehetőséget biztosítva egy pasta ebéd, vagy egy frissítő Aperol elfogyasztására. Közösen sétálunk el Augustus kertjéhez, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik. Előttünk az azúrkék tenger és a mélyben ringatózó hajók, alattunk egy különleges gyalogszerpentin, a Via Krupp. 

Innen helyi buszra szállva a sziget másik városkáját, Anacaprit keressük fel. A kedves kis település fehérre meszelt házaival kissé csendesebb, mint Capri, ám csodás hangulata van. Közös séta a San Michele villához, majd szabadprogram, melynek keretében libegővel felmehetünk a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solerora. Visszatérés a szárazföldre.

6. nap: A mai napon Pompei megkövült városát fedezzük fel, mely 79-ben a Vezúv lávájának vált martalékává. Itt közel 2000 évvel ezelőtt megállt az idő. A láva és a hamu mindent betemetett. Épületeket, embereket. Így lehetséges az, hogy máig láthatóak az egykori település életének utolsó pillanatai. 

A délután folyamán Nápoly utcáin barangolunk helyi vezetőnk kalauzolásával, aki bemutatja a lüktető és hangos város legszebb nevezetességeit és Nápoly valódi életéről is mesél.

A késő délutáni órákban északnak indulunk. Tranzitszállás.

7. nap: Reggeli után indulás haza. Érkezés Tahitótfalura éjfél körül.

Várható költségek/belépők:

Mindenképp javasolt:

Caserta királyi kastély és kert: 12 EUR

Vezúv busz: 10 EUR
Vezúv belépő: 10 EUR
Amalfi dóm: 3 EUR
Capri hajó+helyi busz Anacapriba: 50 EUR

Pompei: 15 EUR + 2,5 EUR VOX (fülhallgatós) készülék
Capri libegő: 11 EUR

Fakultatív:

Augustus park: 1 EUR

Capri San Michele villa: 8 EUR

Hajókirándulás Capri szigete körül: 18 EUR
Ravello Villa Rufolo: 7 EUR

A feltüntetett belépőárak tájékoztató jellegűek, melyek a hivatalosan meghirdetett árak. A tapasztalat azonban az, hogy ezek a helyszínen esetenként eltérhetnek.