Erdély másképp

Drakula nyomában - Ezer Székely Leány napja


Időpont: 2020. július 01 - 05.

Utazás: komfortos autóbusszal

Szállás: 1 éj Sinaia, 3 éj Csíkszereda, 3* szállodák, 2-3 ágyas szobák

Ellátás: reggeli (vacsora igényelhető)

Részvételi díj: 68.000 Ft/fő

1. nap: Indulás Tahtótfaluról hajnali 2 órakor. Folyamatos utazás Szeged - Nagylak - Temesvár útvonalon. Érkezés Vajdahunyadra a reggeli órákban. Helyi vezetőnk ismertet meg bennünket a Hunyadiak egykori rezidenciájával, a "várak királyának" minden szegletével. Folytatjuk utunkat Törcsvárra, ahol Erdély legépebben fennmaradt várat tekintjük meg, mely egy 100 méteres szikla tetején épült fel. Erről a helyről azt tartják, hogy valaha Drakula gróf élt benne. Szállás Sinaia környékén.

2. Reggeli után gyalog indulunk útnak és a rövid sétára található csodás Peles-kastélyba látogatunk el, mely a Déli-Kárpátok lélegzetelállító vidékén épült fel. A kastély a román királyi pár kedvelt tartózkodási helye volt. Termeinek pompája és technikai felszereltsége elkápráztatják a látogatót. Utunk ezután Brassóba vezet, ahol felkeressük a Fekete templomot és megismerkedünk a történelmi belváros nevezetességeivel. Az éjszakát már Csíkszeredában töltjük. 

3. Reggelink után irány a Békás-szoros, mely Európa egyik természeti ritkasága. A szurdokvölgy egyenes sziklafalai - tövükben a Békás-patakkal - lenyűgözőek. Folytatva a természetjárást, a Gyilkos-tó környékét keressük fel. Ez a Kárpátok legfestőibb tava, melyet 1000 méteres hegycsúcsok vesznek körbe. Útba ejtjük a marosfői női ortodox kolostort. 

4. Reggelit követően részt veszünk az Ezer Székely Leány Napi programokon. Ezen a napon Székelyföld minden településéről érkeznek a szekerek népviseletbe öltözött leányok és legények. Csíkszeredáról együtt vonulunk ki a Csíksomlyói Nyeregbe, ahol a szentmise után megkezdődik az egész napos mulatság. Délután a Gyimesek vidékén barangolunk és ismerkedünk a gyimesi csángók kultúrájával és hagyományaival. Felkeressük az Ezer éves határt is, a történelmi Magyarország legkeletibb határát. Visszatérés a szállodába. 

5. nap: Búcsú Csíkszeredától. Segesvárra látogatunk, ahol az Óratorony mellett Drakula gróf szülőházába is benézhetünk. Folytatva utunkat Tordára tartunk, ahol a sóbányát látogatjuk meg. Csónakázási lehetőség a föld alatti tavon. Ezután Erdély legszebbnek tartott faluját keressük fel, Torockót.

Érkezés Tahitótfalura az éjszakai órákban. 

Figyelem! Előfordulhat, hogy a programok felcserélődnek!