Hétvége a horvát Adrián

HÉTVÉGE A HORVÁT ADRIÁN

Időpont: 2017. augusztus 26-27.

Utazás: komfortos autóbusszal

Szállás: Kraljevica, Hotel Uvala Scott 2-3 ágyas superior szobáiban (1 éj)

Ellátás: svédasztalos reggeli és vacsora

Részvételi díj: 27.500 Ft/fő

1 nap: Indulás Tahitótfaluról éjjel 0.30-kor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Pulába a reggeli órákban. Rövid városnézés (Amfiteátrum, Herkules kapu, Erőd, stb.). Továbbutazunk Fazanába, ahol hajóra szállunk és átkelünk a Brijuni-szigetvilágba (170 HRK). A Brijuni Nemzeti Park 14 szigetet foglal magában. Mi a Nagy Brijunin kötünk ki, ami egykor Tito magánrezidenciája volt. Kisvonattal barangoljuk be a szigetet, felkeressük a szafari parkot, a római romokat, majd visszahajózunk a szárazföldre.

Utunk következő állomása Rovinj mesés városa. Itt szabad program keretében elvegyülhetünk a belváros nyüzsgő utcáinak forgatagában és megtekinthetjük a domb tetején álló Szent Eufémia székesegyházat.

Innen már a Kvarner-öbölben található szállodánkba megyünk. Szobák átvétele, vacsora, séta a tengerparton. A szálloda szobái ugyan egyszerűen vannak berendezve, de elhelyezkedése káprázatos. A tenger fölé építették és amerre a szem ellát, csak a nagy kékség, valamint kilátást biztosít a Krk szigetre vezető hídra.

2. nap: Reggeli után átadjuk szobáinkat és buszra szállunk. A napot a közeli Crikvenicai Riviéra apró kavicsos, hosszan elnyúló strandján töltjük. Kora estig pancsolás. Indulás haza. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Tahitótfalura az éjjeli órákban.