HÉTVÉGE SZLOVÉNIÁBAN

HÉTVÉGE SZLOVÉNIA 

LEGSZEBB TÁJAIN

FIGYELEM! PROGRAMVÁLTOZÁS!

 LOGARSKA DOLINA HELYETT VINTGAR SZURDOK!!!!!!


Időpont:                 2018. június 23-24.

Utazás:                  komfortos autóbusszal

Szállás:                  3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban Bledben. 

Ellátás:                   reggeli

Részvételi díj:        27.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazz az utazást csoportkísérővel, 1 éj szállást és reggelit. Nem tartalmazza a belépők árát és utasbiztosítást.

1. nap: Indulás reggel 4.00-kor Tahitótfaluról. Folyamatos utazás Szlovénia felé rövid pihenővel. A délelőtti órákban érünk Szlovénia második legnagyobb városába, Mariborba, ahol egy kis városnéző séta keretében ismerkedünk meg a belvárossal és szemügyre vesszük a világ legöregebb - ma is termő - szőlőtőkéjét is. 

Tovább indulunk a Júlia-Alpok legszebb vidékére. A Vintgar-szurdok 1,6 kilométer hosszan ékelődik be a függőleges sziklafalak közé. A szurdok a Radovna folyó uralja. Vízesései, medencéi, zúgói hol csendesen, hol hangos zubogással szegélyezik utunkat és teszik feledhetetlenné a könnyű túrát. Fahidak, sziklához rögzített fa folyosók segítségével érjük el a Šum-vízesést.

Folytatjuk utunkat a Bledi tóhoz. Bledben, ahol Pletnának nevezett kis csónakkal áthajózunk a "Kívánságok harangjához", mely egy aprócska szigeten található a Bledi-tó közepén. Miután visszaevickéltünk a partra, felkapaszkodunk a tó fölé magasodó hegyen épült várhoz, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk. 

Érkezés a szállodához. Szobák elfoglalása.

2. nap: Reggeli után kirándulásunk leginkább lenyűgöző helyszínére igyekszünk, a Skocjan-barlangba, mely immár 32 éve a Világörökség része. A barlang belsejében zubogó Reka folyó, az üvöltő vízesések és a 150 méter mély kanyon látványa megérteti velünk, miért nevezik a barlangot a "pokol kapujának".

A délutáni órákban Szlovénia leghíresebb cseppkőbarlangját keressük fel. Kisvonattal ereszkedünk le a mélybe. A Postojnai cseppkőbarlangban a földalatti karsztvilággal ismerkedhetünk meg. 

Egy fényképezés erejéig kis kitérőt teszünk a sziklába vájt Predjama várhoz. Egy barlangnyílásba vájták a hatalmas lovagvárat, mely a világ legnagyobb ilyen jellegű vára és ezzel bekerült a Guiness rekordok könyvébe is.

Irány Magyarország. Érkezés Tahitótfalura 23.00 körül.


Belépők:

Bled pletnázás: 14 EUR/fő
Bledi-tó temploma: 6 EUR/fő
Bled vár: 8,5 EUR/fő
Skocjan-barlang: 18 EUR/fő
Postojnai barlang: 25 EUR/fő
Vintgar szurdok: 4 EUR/fő