HÚSVÉTI  LOCSOLKODÁS                                                                                  HOLLÓKŐN                                 

Hollókő 


Időpont: 2020. április 13. hétfő

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 5.500 Ft/fő + falubelépő 4.000 Ft/fő (2019-es ár. Az idei program még nem elérhető), mely tartalmazza egész napra a programokon való részvételt és mindenhova a belépőt, így a várba is.


Reggel 8-kor indulunk Tahiból a parkolóból. Találkozó 7.45. Folyamatos utazás. A délelőtti órákban érkezünk Hollókőre. Abba a csodálatos kis faluba, mely a mai napig őrzi a lassan feledésbe merülő népi értékeket. A faluba, ahol élnek a hagyományok. Ahol mi is többet tudhatunk meg az elmúlt idők szokásairól, életéről, művészetéről és a palóc népről. A falu, mely ma már a Világörökség része és melynek nyugalmát ezen a napon megtöri a húsvéti forgatag. Ezen a napon felkerekedik a falu apraja-nagyja, díszes ruhákba öltöznek és felelevenítik a régi idők ünnepének mozzanatait. A fiúk piros pöttyös bádogvödröt ragadnak és nyakonöntik a falu leányzóit, csak hogy el ne hervadjanak. Olykor a látogatók, kevésbé szemfüles bámészkodók is részesülnek az áldásból, de ez már csak így megy Hollókőn.

Húsvét alkalmából minden évben rengeteg érdeklődő érkezik Hollókőre, akiket nagyszerű programokkal, vetélkedőkkel, ügyességi versenyekkel, kézműveskedéssel, hangulatos koncertekkel és nyitott portákkal várnak a kedves, vendégszerető helyiek. A falumúzeum maga a csoda, mely az év ezen szakában feléled és egy nagy vigasság helyszínévé alakul át.

A programok mellett minden szépségét, nevezetességét megismerhetjük és persze megízlelhetjük a sajátos helyi ízeket is. 

Nézelődünk a kirakodóvásár forgatagában, bekukkantunk a kis házikókba és felmászhatunk Hollókő várába is.

A délutáni órákban elindulunk haza. Érkezés Tahiba 20.00 körül.