ISZTAMBUL


Időpont: 2019. április 29 - május 4. (6 nap/3 éjszaka)

Szállás: Isztambul történelmi belvárosában, 3* szálloda kétágyas szobáiban

Ellátás: svédasztalos reggeli

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 80.000 Ft

Látta már a mesés keletet? Hagyta valaha, hogy egy másik kultúra titkai és csodái magával ragadják? Ült már le egy mecset szőnyegére és gyönyörködött valaha díszítésében? Gondolkodott valaha azon, hogy mi mindenre képes az ember, ha egy épülettel kell kifejeznie tiszteletét? Szembesült már a szultánok gazdagságával? Hallotta a müezzin imára hívó énekét hajnalban, mikor a város még csak ébredezik? Látta már a lemenő Nap fényét, ahogy aranyba öltözteti a város minaretjeit? Hajókázott valaha Európa és Ázsia határán? Hagyta már, hogy a bazár illatai, színei, forgataga csak sodorja? Tartson velünk és hagyja, hogy Isztambul elbűvölje Önt is! 


1. nap: Indulás Tahitótfaluból reggel 10 órakor. Egész napos utazás Szerbián és Bulgárián át.

2. nap: Érkezés Isztambulba a reggeli órákban. A délelőtt folyamán ízelítőt kapunk Törökország legnagyobb városának nevezetességeiből. Gyalogosan érjük el a Kék Mecsetet, majd egy különleges föld alatti víztározót tekintünk meg, mely mint egy elsüllyedt palota bújik meg az Hagia Sophia épületegyüttese alatt. Ez a Yerebatan Saray.

Ezt követően az Hagia Sophia megtekintése következik, mely egy 1500 éves műemléke a városnak.

A séta után elfoglaljuk szobáinkat, majd a közeli Nagy Bazárban nyílik lehetőség az alkudozásra, nézelődésre. Szabadprogram.

3. nap: Reggeli után indulás a Topkapi palotához, ami a mindenkori szultán rezidenciája volt. Megtekintjük a háremet és a kincstárat is.

Séta következik a Gülham parkon keresztül az Aranyszarv öbölhöz. Hajóra szállunk és a Boszporusz-csatorna felől is megtekintjük a várost. Visszaérkezés után a fűszerbazár vár ránk és számos mecset kínál betekintést a bizánci művészetbe.

Szabadprogram

4. nap: Reggeli után séta Szulejmán szultán mecsetéhez. A mecset után a mellette fekvő temetőben keressük fel az uralkodócsalád sírhelyét (Hürrem szultána, Hatige szultána, Ibrahim pasa, stb.). Folytatjuk a sétát a Galata hídhoz, mely felül a forgalmat szolgálja, aljában pedig a halat és tenger gyümölcseit kínáló éttermek sorakoznak. A híd túloldalán a Galata toronyhoz mászunk fel, ahonnan csodás kilátás nyűgözi le a túra utáni fáradt látogatókat. Szabadprogram. Egyéni program keretében meglátogatható a Dolmabahce palota, mely a modernkori uralkodói palota volt.

5. nap: Egész napos szabadprogram. A kora esti órákban indulás haza. Folyamatos utazás. Éjszaka az autóbuszon.

6. nap: Érkezés Tahitótfalura a délutáni órákban.

AZ UTAZÁSON KIZÁRÓLAG ÚTLEVÉLLEL LEHET RÉSZT VENNI!!!!!!!