Londoni városlátogatás

Időpont: 2017. május 8-13.

Utazás: komfortos autóbusszal

Szállás: tranzitszállás Löwenben, Ibis Budget Centrum 2-3 ágyas szobáiban (1 éjszaka)

Queens Hotel, Crystal Palace, London 2-3 ágyas szobáiban (3 éjszaka)

Ellátás: kontinentális reggeli

Részvételi díj: 96.000 Ft  • 1. nap: Indulás Tahitótfaluról 0.30-kor. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Szállás Belgiumban, Löwenben. Este megismerkedhetünk a város csodás gótikus főterével, főbb nevezetességeivel.
  • 2. nap: Korai reggeli után indulás a franciaországi Calais-ba, ahonnan a Csalagúton keresztül kelünk át Nagy-Britanniába. Angliába érve Canterbury felé vesszük az irányt, ahol a katedrálist csodálhatjuk meg és ismerkedhetünk Geoffrey Chaucer Canterbury meséivel is. Az éjszakát már Londonban töltjük.
  • 3. nap: Reggeli után nyakunkba vesszük az angol fővárost. Elsősorban gyalogosan fedezzük fel London nevezetességeit. Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Apátság, Ékszer Torony, Downing street 10 (miniszterelnöki rezidencia), Lovastestőrség laktanyája, St. James's park, Buckingham palota - őrségváltás, Trafalgar tér, Picadilly Circus, Soho. A délután folyamán vásárolhatunk, nézelődhetünk a Regent's Streeten, vagy megtekinthetjük a Nemzeti Galéria, vagy a British Múzeum páratlan gyűjteményeit (fakultatív, ingyenes). Napunkat a Temze partján felállított hatalmas óriáskeréknél, a London Eye-nál zárjuk.
  • 4. nap: Reggeli, majd indulás Hampton Courtba. A fényűző palota a Tudor-kor egyik legcsodásabb épülete, mely VIII. Henrik otthonául szolgált. Végigsétálhatunk a király lakosztályain, betekintést nyerhetünk a Tudor konyhába, megtekinthetjük Wolsey bíboros szobáit és barangolhatunk a parkban, melynek legfőbb ékessége a 250 éves Nagy Szőlőtőke, melyről hajdanán közel 1 tonna szőlőt szüreteltek le. Délután folytatjuk London felfedezését. Buszunkkal a következőket érintjük: Kensington palota, Royal Albert Hall, Victoria és Albert Múzeum, Természettudományi Múzeum, Harrods, Hyde Park. Érkezés a Baker Streetre, Sherlock Holmes Múzeumához (fakultatív), innen sétával érjük el Madame Tussaud panoptikumát (fakultatív), majd vásárlási lehetőség London legfelkapottabb bevásárló utcájában, az Oxford streeten. Visszatérés a szállodába.
  • 5. nap: A mai napon meglátogatjuk Shakespeare Globe színházát, majd átsétálunk a Millenium Hídon. Ellátogatunk a Szt. Pál katedrálishoz, majd a City-ben elsétálunk a Bank of England épülete mellett, megtekintjük a nagy londoni tűzvész emlékére állított Monumentet és végül elérjük a Tower of London épületegyüttesét. Látogatásunk során megismerkedünk az egykori királyi vár és börtön történetével, híres és hírhedt lakóival, valamint megtekintjük a koronaékszereket. Délután a Temzén hajókázva jutunk el Greenwichbe. Ezen a helyen fut keresztül a 0° hosszúsági kör, mely a zónaidő számítási alapja. Felkeressük a Királyi Obszervatóriumot, látogatást tehetünk a Tengerészeti Múzeumba és a kikötőben kiállított Cutty Sark nevű régi teaszállító hajót is megtekinthetjük. Visszahajózás a Towerhez. A nap végén visszaszállunk autóbuszunkra és búcsút veszünk Londontól. Folyamatos utazás. Éjszaka az autóbuszon.
  • 6. nap: Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Tahitótfalura a késő délutáni órákban.