Medveszurdok 

AUSZTRIA LEGSZEBB SZURDOKA


Időpont: 2020. május 16. szombat

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 10.500 Ft/fő + belépő (3,5 EUR)


Indulás Tahitótfaluról reggel 5 órakor. Folyamatos utazásunkat mindössze 1 alkalommal szakítjuk meg egy rövid pihenő erejéig, így a délelőtti órákban a szurdok bejáratához érünk. Autóbuszunktól egy kb 45 perces sétára található a bejárat, ahol megvesszük a belépőt és megkezdődhet a kaland. 

A belépés után az út egyirányú. Visszafordulásra lehetőség nincs!

Utunk csodás vízesések, zuhatagok mentén vezet. A túraútvonal nehéz, de a látvány lenyűgöző. Haladásunkat kis hidak, fából épített létrák segítik. 55 létra, 115 híd, 2900 létrafok. A szintkülönbség jelentős (kb 750 m fel, majd ugyanennyi le), mire a kanyon végéhez érünk, így egyes szakaszoknál szükség van a jó erőnlétre. Fontos, hogy megfelelő öltözékben, kényelmes, zárt, a lábat jól tartó lábbeliben induljunk neki a túrának. Mindenhol kapaszkodók segítenek bennünket, így mindkét kezünkre szükség lehet olykor, ezért javasolt hátizsákkal útnak indulni. Készüljünk megfelelő mennyiségű folyadékkal és elemózsiával!

A túra szinte minden korosztály részéről teljesíthető. Időtartama kb. 4,5 óra. A szurdokból kiérve a Zum Gute Hirten menedékháznál megpihenhetünk és megkóstolhatjuk a helyi ízeket is. A Teichalm tóhoz érve már vár ránk autóbuszunk, azonban mielőtt hazaindulnánk, csónakázhatunk egyet a tavon.

Érkezés Tahitótfalura a késő esti órákban.