MESÉL A BÉCSI ERDŐ

SEEGROTTE - HEILIGENKREUZI CISZTERCITA APÁTSÁG - LAXENBURG KASTÉLYA


Időpont: 2018. március 24. szombat

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő

Indulás reggel 6.00-kor Tahitótfaluról. Folyamatos utazás rövid pihenővel. Érkezés Hinterbrühlbe, ahol egy régi gipszbánya ma feledhetetlen látványt nyújt az ide látogatóknak. Ez Seegrotte, a tavasbarlang. A barlangi séta során csónakázhatunk is Európa legnagyobb föld alatti taván és megismerhetjük, hogy zajlott az élet a föld alatt. 

Ezután Heiligenkreuzba utazunk, ahol a ciszterciek apátságát fedezhetjük fel helyi vezetőnk érdekes történeteinek segítségével. A szerzetesi közösség ma is élő helyszínének legszebb részeit barangoljuk be és hallunk szokásokról, csodákról, a rend hétköznapjairól miközben lenyűgöző belső tereket csodálhatunk.

A délutáni órákban Laxenburgba utazunk. A 25 hektáros kastélypark rengeteg felfedeznivalót rejt. A park egy távoli szegletében, a Kastélytó mesterséges szigetére, szinte a vízre épült Franzensburg vára, melyet II. Ferenc császár építtetett és ahol Sisi és Ferenc József a mézesheteit töltötte. Ausztria kis kincsesházaként is szokták emlegetni. Az egykori lovagvár ma történelmi múzeum. A várat kisvonattal közelítjük meg, majd a vár meglátogatása után hajókázhatunk és felfedezhetjük a park csodás látnivalóit. 

Visszaérkezés Tahitótfalura kb. 22.00-kor.


Belépők:

Seegrotte: 7,50 EUR/fő - magyar nyelvű vezetéssel, hajókázással

Heiligenkreuzi apátság: 9,50 EUR/fő (14 éves korig 5,50 EUR) - magyar nyelvű vezetéssel

Laxenburg: 16,10 EUR/fő (14 éves korig 9,10 EUR) - magyar nyelvű vezetéssel, kisvonatozással, élménykompozással