NYARALÁS GÖRÖGORSZÁGBAN

Nei Pori 10 nap/7 éjszaka

TAVALYI ÁRON!!!!!!!!

Dátum: 2018. július 23 - augusztus 1.

Utazás: komfortos autóbusszal

Szállás: Nei Pori, 2-3 fős stúdió, 4-5 fős apartman 

A stúdiók egylégterűek, ahol a szobához konyhasarok tartozik + WC, fürdő. Az apartmanok esetében 2 db hálószoba, külön konyhahelyiség, WC, fürdő tartozik. A lakások többségéhez terasz/erkély tartozik.

Ellátás: önellátás (Félpanzió igényelhető egy közeli étteremben 5300 Ft/fő/nap áron, csak vacsora 4000 Ft/fő/nap)

Részvételi díjak:

2 fős stúdióban: 72.000 Ft/fő

3 fős stúdióban: 62.000 Ft/fő

4-5 fős apartmanban: 62.000 Ft/fő

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 3,5 EUR/szoba/7 éjszaka

A részvételi díj tartalmazza az utazást és a választott szállást 7 éjszakára. Nem tartalmaz ellátást, utasbiztosítást, a fakultatív programokat és 1.000 Ft/fő foglalási díjat.

Nei Pori egy teljesen új, modern turistaparadicsom a jellegzetes, egymás mellett sorakozó apartman házaival, hoteljeivel, sportolási és szórakozási lehetőségeivel. A több km hosszan húzódó széles homokos tengerpartja kristálytiszta, lassan mélyülő vizével csábítja az idelátogatókat. Nei Pori képéhez tartozik még a főszezonban működő vidámpark és péntekenként a piac. Érdemes átsétálni vagy a kis turistavonattal átutazni a Nei Poritól 4 km-re lévő ó faluba, Platamonba is. Sok-sok üzlet, taverna és kávézó teszi teljessé a gondtalan nyaralást. A falu elhelyezkedése miatt kiváló kiindulópont kirándulásokhoz.

Csoportunk 2-3 apartmanházban kerül elhelyezésre, melyek egymástól 2-300 méterre vannak. Minden ház a tengerparttól 150-200 méterre helyezkedik el a központban. Minden stúdió és apartman konyhával, fürdővel, wc-vel felszerelt. Stúdiók esetén a szobához konyhasarok tartozik. Apartmanok esetén 2 db hálószoba és egy külön konyhahelyiség van. A lakások többségéhez erkély tartozik. Légkondícionálás igényelhető 5 EUR/nap áron.

1. nap: Indulás Tahitótfaluról délelőtt 10.00-kor. Folyamatos utazás Szerbián, Macedónián keresztül. Éjszaka az autóbuszon.

2. nap: Érkezés Nei Poriba a reggeli órákban. Pancsolás az Égei tengerben. Délután 14.00-tól a szobák átvétele.

3-8. nap: Szabadprogram. Fakultatív programlehetőségek: Látogatás a Meteora kolostorokhoz és a Tempi völgyébe, Athén városlátogatás, Görög est, Hajókirándulás Skiathos szigetére, kirándulás az Olümposz hegyre stb.

9. nap: Szobák átadása. Hazaindulás délelőtt 10 órakor. Rövid pihenő Thesszalonikiben. Folyamatos utazás haza rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.

10. nap: Érkezés Tahitótfalura dél körül. 


GÖRÖGORSZÁG FAKULTATÍV PROGRAMOK 2018

METEORA: 27 euro/18 euro + belépő : 12 év felett 6 euro

Félnapos kiránduláson a méltán világhírű "ég és föld között lebegő" kolostorokhoz. Az út során ellátogatunk egy ikonkészítő műhelybe, majd megtekintünk két kolostort. (Ebédelési lehetőség Kalambakában: kb. 9 euro/fő: főétel körettel, salátával). Nőknek hosszú szoknya, férfiaknak hosszú nadrág kötelező a kolostorlátogatáshoz

SKIATHOS: 38 euro/28 euro

Egésznapos kirándulás az "Égei-tenger smaragdjának" tartott, egyik legzöldebb szigetre. a hajókirándulás során a látnivalókban bővelkedő Pagassatikos öblön keresztül eljutunk a sziget romantikus fővárosába, majd kikötünk az Égei-tenger egyik legnépszerűbb, legkedveltebb strandján, ahol fürödhetünk, strandolhatunk.

DELPHI 45 /35 € +belépő 12 euro felnőtt, 6 euro gyerek

Egész napos kirándulás melynek fő célpontja a Delphi jósda, Görögország talán legimpozánsabb szentély együttese. Az ókorban a világ közepének, azaz "a Föld köldökének" tekintették Delphit. Végighaladunk az ún. Szent Úton, majd a kincsesházakat elhagyva megnézzük az Apollón templomot, mely az áldozatok bemutatásának és a jóslásoknak a színhelye volt. A múzeum gyűjteménye páratlan látnivalókat kínál. Tovább haladva eljutunk Görögország leghíresebb szőtteseiről ismert Arachovába, a hegyi kisvárosba, ahol lehetőség lesz a régi stílusú kis házacskák között sétálni egyet, megismerni a helyiek által készített népszerű egyedi termékeket.

ATHÉN: 45 euro/35 euro + belépő 18 év felett 20 euro

Egésznapos autóbuszos kirándulás a görög fővárosba. A városnézés keretében megtekintjük a legfőbb nevezetességeket: Pireuszi kikötő, Stadion, Parlament, őrségváltás, Plaka, Akropolisz, Nemzeti Park

OLYMPOSZI TÚRA ebéddel : 25 euro/19 euro

Elsétálunk Litohoro városából a sziklák között egy gyönyörű kanyonba. Ezt követően Pieria megye egyik legújabb kolostorába látogatunk, ahol az ott élő apácák elzárva a külvilágtól, meghitt, bensőséges környezetben fogadnak minket. A kolostorba a nőknek hosszú szoknya, a férfiaknak pedig hosszú nadrág a megfelelő viselet. A program végén ellátogatunk a világörökség részévé vált öreg faluba, P. Panteleimonasba, ahol kóstolót kapunk a görög ízekből is.

SKOPELOS: 48 euro/38 euro

Egész napos hajókirándulás a Mamma Mia szigetként ismert fenyőfákkal borított, természeti szépségekben bővelkedő Skopelos szigetére, ahol megnézzük a sziget romantikus fővárosát. Majd strandolunk Európa egyik legtisztább tengerpartja közül az egyiken. Elő-és utószezonban fantasztikus lehetőség. Töltsünk egy éjszakát ezen a meseszép szigeten! 2 napos program: busz, hajó, transzfer a szálláshoz, szállás 1 éjre. kb. 99 €

ROMANTIKUS VACSORA AZ ÖREG FALUBAN: 18 euro

Az olymposzi festői hegyi faluba invitáljuk, kellemes környezetben lévő hangulatos tavernában bor mellett töltsünk el együtt egy kellemes estét!

EDESSA+POZAR: 25 euro/22 euro + belépő: 2 vagy 3 euro

Elutazunk egy hangulatos kisvárosba Edessába, ahol az ország egyik legnagyobb vízesése 70 m magasból zúdul a mélybe, majd továbbmegyünk Loutrába meleg-hideg vízesésekkel teli termál parkerdőbe ahol a hegyek övezte árnyas park vízzuhatagaiban és vízöbleiben fürödni is lehet. A környezet alkalmas a teljes felüdülésre. Ez a program csak elő-, és utószezonban indul.

GÖRÖG EST: 22/18 euro

Zenés, táncos hangulatos folklór est vacsorával és borral. Kitűnő alkalom a görög gasztronómia és kultúra megismeréséhez. Az esten lehetőség van tánctanítás keretében a görög tánclépések elsajátítására is.

GÖRÖG VACSORA: 11 euro

Görög vacsora egy hangulatos tengerparti tavernában.

BARANGOLÁS PLATAMON KÖRNYÉKÉN: 15 euro/10 euro

A fél napos programon utunk először a szomszédos kisfaluba, Paleo Pyrgosba vezet, ahol megtekintünk egy házat (Kagylóház), melyet egy idős bácsi az Olimpia tiszteletre több ezer kagylóval rakott ki. Utána ellátogatunk a Pynios folyó torkolatához, ahol lehetőség van kagylógyűjtésre. Visszaérkezés Platamonba. Kirándulás a várba (belépő: kb 2 euro), ahol gyönyörű kilátás nyílik a környékre, P.Beachre, a platamoni kikötőre és Neoi Porira. Utunkat egy kis kápolna megtekintésével zárjuk, mely gyakori helyszíne esküvőknek és keresztelőknek

DIONI VÍZESÉSEK FÜRDÉSSEL ÉS MÁGNESES PONT: 15 euro/10 euro

A fél napos programon a délelőtt órákban az Olymposz hegy felé vesszük az irányt, a Dion közelében megbújó kis vízeséshez, mely fantasztikus természeti környezetben várja a látogatókat. Itt a bátrak kipróbálhatják az igen friss és kristálytiszta forrásvízben a fürdőzést, mely nem minden napi élmény.

A fakultatív programokra a helyszínen az érkezés napján lehet jelentkezni. Jelentkezéskor Euroban a teljes összeg fizetendő.