Feltöltődés testnek és léleknek

Aki a virágot (és a jó bort) szereti.........
Orchidea farm + Bakonaki energiapontok + Jeruzalemi borvidék

Időpont: 2018. június 9., szombat
Utazás: komfortos autóbusszal
Részvételi díj: 7.500 Ft

Reggel 6 órakor indulunk Tahitótfaluról. Folyamatos utazás Szlovénia irányába. Dobronakba érkezve már várnak bennünket Közép-Európa egyetlen orchidea termesztő farmján. Itt évente 2 millió virágot nevelnek 40.000 négyzetméteren. A 160 féle pillangóorchidea mellett 900 féle trópusi növénnyel is megismerkedhetünk, hiszen egy 1500 négyzetméteres esőerdőben sétálhatunk és olyan növényekre lelhetünk, mint a bors, a vanília, a karambola, a kávécserje, az ylang ylang, mangó vagy az ananász. Magyar vezetőnk sok-sok hasznos és érdekes információt oszt meg csapatunkkal és végigkísér bennünket a látogatható területeken. Magába a termesztési csarnokba be nem léphetünk, hiszen érthető módon így tudják csak elkerülni a fertőzéseket. A túra végén vásárlásra is van lehetőség és értékes ajándékokkal indulhatunk tovább. 

Következő állomásunk a Bakonaki-tó. Ez egy varázslatos hely. 26 energiapontján különböző betegségeinkre találhatunk enyhítő energiákat. Nem hisz benne? Nem baj! Ezek az energiapontok meggyőződéstől függetlenül befolyásolják az ember egészségét és közérzetét. Minden ponton meg van jelölve, hogy a szervezet mely területére van jótékony hatással. A tónál található a Szent Vid kápolna és a Vid forrás. A forrás vizében az emberek a szemüket mosogatják, hiszen élesíti a látást. Műanyagpalackot hozzunk magukkal!!!

Feltöltődve indulhatunk tovább Jeruzalem irányába. Ez a vidék szőlőtermesztéséről vált híressé. Csodás látvány tárul elénk, ahogy egyre beljebb haladunk a dombok között. A lankákon hullámzóan elrendezett teraszokon ilyenkor már zöldellnek a tőkék. A vidék egyik kiemelkedő bortermelőjét látogatjuk meg és ismerkedünk a vidék jellegzetességeivel.

Látogatásunk után haza indulunk. Érkezés Tahitótfalura este 22.00 körül.

Belépő: 5 EUR/fő

Borkóstolás 4 féle bor, kenyér, sajttál: 6 EUR/fő - NEM KÖTELEZŐ!