Plitvicei jégvarázs- Rijekai karnevál


Időpont: 2020. február 23-24.

Utazás: komfortos autóbusszal

Szállás: 3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: reggeli (3 fogásos vacsora 3.000 Ft/fő áron kérhető)

Részvételi díj: 32.000 Ft/fő 


Találkozunk 2020. február 23-án 03.40-kor Tahi parkolóban.

1. nap: Folyamatos utazás Horvátország irányába. A késő délelőtti órákban érkezünk Rijekába. A Kvarner-öbölben fekvő tengerparti város hajdanán Magyarország legnagyobb kikötője volt és ahonnan útnak indult az első gőzhajó is. Máig jelentős kikötővárosa Horvátországnak. Közös sétánk során megismerkedünk a város nevezetes épületeivel, majd elvegyülhetünk a karneváli forgatagban. Rendkívül látványos karneváli felvonulása leginkább a rioi karneválhoz hasonlítható. Ez a rendezvény Európa leglátványosabb, legnívósabb karneváljává nőtte ki magát. A felvonulás és mulatozás után a Gacka völgyében található szállásunkra igyekszünk. 

2. nap: Reggeli után útnak indulunk a Plitvicei tavakhoz. Az egész napot a park lenyűgöző területén töltjük majd. Ez az a varázslatos hely, ahol a valóságban is azok a színek fogadnak bennünket, mint a képeslapokon. Ám ilyenkor egy téli mesevilággá alakul a park. A vízesések megfagynak, hó fedi a fenyőket, lelassul a világ. Egy igazi jégvarázs. 

A park 300 km2 területen fekszik és Horvátország első nemzeti parkjaként jegyezték be 1949-ben. Legszebb része a tórendszer, mely 16 nagy és számos kisebb tóból áll. A kristálytiszta víz, a különböző szinteket összekötő vízesések, a gazdag növényvilág ámulatba ejti a látogatót. Kis fából készült ösvényeken barangolhatjuk be a tóvidéket, majd a nap végén elektromos hajókkal juthatunk vissza kiindulópontunkhoz. Az egész napos túrázást követően buszra szállunk és elindulunk haza. 

Hazaérkezés éjfél környékén.


Belépő a Plitvicei tavakhoz: 75 kuna/fő (Az utazás folyamán kunában fizetendő)