SCHNEEBERG ÉS A SALAMANDER VASÚT

Schneeberg és a Salamander vasút


Időpont: 2020. június 27.

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 10.500 Ft/fő + vonatjegy: 33 EUR/fő (6-15 éveseknek 18 EUR)


Indulás reggel 5 órakor Tahiból. Találkozó 4.50-kor.

Folyamatos utazás rövid pihenővel, majd érkezés Puchbergbe, ahol vár bennünket egy különleges utazás. A Salamander-vasút idén 123 éve mászta meg először a Schneeberget. A fogaskerekű 1796 méteres magasságig szállít fel bennünket, miközben Alsó-Ausztria fenséges panorámájában gyönyörködhetünk. Ferenc József császárt is ez a látvány fogadta a vonaton utazva, ám akkor még gőzmozdony vontatta a kocsikat. A gőzös még ma is közlekedik, mi azonban egy modernebb, szalamandra mintás változattal tesszük meg a 45 perces utat fel a Schneebergre. A vonatozás közben a legnagyobb kaptató előtt egy pár perces kis szünetre megállunk. Itt lehet megkóstolni a híres schneebergi buktát, majd zakatolunk is tovább. A hegytetőre ugyan nem visz fel a fogaskerekű, de a csúcs közelében lévő állomásról egy könnyű sétával körbejárhatjuk, vagy fel is mászhatunk a 2076 méteren elhelyezett kereszthez. A hegyen közel 2 órát töltünk csodás környezetben, tüdőnket friss hegyi levegővel kényeztetve. Megtekinthetjük a Sisi császárnéról elnevezett Erzsébet-kápolnát, majd visszaszállunk a vonatra és leereszkedünk a völgybe. 

Puchberg hajdanán felkapott üdülőhely volt. A vasútállomás tőszomszédságában egy kis tó van. Szabadidőnkben sétálgathatunk a partján, kacsát etethetünk és egy játszótér várja a gyerekeket. A városka főterére is besétálhatunk, vagy a régi vár romjait is megtekinthetjük. 

Buszunkkal továbbutazunk Losenheimbe, ahonnan egy kis erdei sétával elérjük a Sebastian vízesést. Rövid pihenő/fotószünet után elindulunk hazafelé. 

Érkezés Tahiba a késő esti órákban.