Semmeringi élmények

Gloggnitz - Semmering 


Időpont: 2020. január 25.

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő

A részvételi díj kizárólag az autóbuszos utazást tartalmazza csoportkísérővel. Nem tartalmazza a belépőket, vonatjegyet, utasbiztosítást.


Indulás Tahitótfaluról reggel 5.30-kor. Folyamatos utazás rövid pihenővel.

Első állomásunk Gloggnitz, ahol édes élmények várnak ránk. A híres Lindt csokoládégyár boltjába látogatunk el, ahol a világ legfinomabb csokijából kóstolhatunk és természetesen a kedvenceinket meg is vásárolhatjuk. A gyárterületre nem mehetünk be. Csak a boltba.

A délután folyamán Európa első hegyi vasútjával utazhatunk, mely 1998 óta az UNESCO által vezetett Világörökségi Lista részét képezi. A Semmering vasútja egy 457 m magas szintkülönbséget küzd le, a legmagasabb pont 896 m. Az útvonal mintegy 41 km-re, 16 viaduktra (köztük több kétszintes), 15 alagútra és 100 hídra terjed ki. A táj gyönyörű, az élmény feledhetetlen. A zord kősziklák, a szédítő mélység, a sötét, sűrű erdők mind hozzájárulnak a különleges látványhoz. Főként hogy ilyen hó borítja a vidéket.

Rövid utazásunk végállomása Semmering, mely hajdanán császári üdülőhely volt. A fölénk magasodó 1340 méteres Hirschenkogelre kapaszkodhatunk fel a Magic Mountain Xpress kabinos felvonójával. A hegy legmagasabb pontján egy 30 méter magas kilátóból tekinthetünk a mélybe és gyönyörködhetünk a varázshegyek csodás látványában. Itt megpihenhetünk, vagy bebarangolhatjuk a hegy tetejét, sőt akár nekiindulhatunk gyalog is a lefele vezető útnak, de ilyenkor talán a legjobb, ha szánkóval, vagy síléccel indulunk neki. Ezt pedig megtehetjük újra és újra. 

Hihetetlen kaland kicsiknek és nagyoknak az egyedülálló 3 km-es, kivilágított természetes útvonal. A pálya a felvonó végállomásánál kezdődik és vezet le a lejtőn fantasztikus dizájnnal és fényeffektussal díszített alagúton.

A helyi étteremben elfogyaszthatunk egy valódi osztrák ételsort is. 

Hazaindulás 17.00 körül. Érkezés Tahiba a késő esti órákban. 

A vonatozáson nem kötelező a részvétel, sőt a csokigyár meglátogatása sem kötelező. A gyárhoz való érkezést követően az autóbusz azonnal indul Semmeringre azokkal az utasokkal, akik az egész napot síeléssel, szánkózással szeretnék tölteni. A többiekkel a csokigyár látogatás után vonatra szállunk és Semmeringig utazunk. A semmeringi állomáson felvesz bennünket az autóbusz és felvisz bennünket a pályákig.


Csokigyár: ingyenes

Vonatjegy: 5 EUR/fő

Egész napos síbérlet: 29 EUR/fő

Szánkójegy: A szánkójegy igazából a felvonó használatának díja.

4 csúszás 32 EUR, 10 csúszás 60 EUR, 20 csúszás 117 EUR (csoportosan is felhasználható, pl 10 ember a 20 csúszásos jeggyel 2-2-t csúszhat)

Szánkóbérlés: 6,5 EUR/szánkó