Szilveszter Erdélyben

Időpont: 2017. december 29 - 2018. január 2.

Utazás: komfortos autóbusszal

Szállás: panzió, Székelyudvarhely

Ellátás: reggeli + estebéd

Részvételi díj: 75.000 Ft

1. nap: Indulás a kora hajnali órákban Tahitótfaluról. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A Maros megyei Szovátán felkeressük a Medve-tavat, majd Szejkefürdőnél tartunk rövid pihenőt. Régi székelykapukon haladunk keresztül és érjük el Orbán Balázs, a legnagyobb székely sírját, aki lejegyezte Székelyföld múltját. Megkóstolhatjuk a szejkei borvizet is. Érkezés Székelyudvarhelyre, ahol vacsorával várnak bennünket. Elhelyezkedés a szobákban.

2. nap: Korán reggel kelünk, hiszen disznóvágást tartunk. Akinek kedve van, részt vehet a munkálatokban. Amennyiben inkább kimaradnánk belőle, délelőtt szabadprogram. Séta Székelyudvarhelyen. Délután lovasszánon barangoljuk be a hófödte székelyvarsági vidéket.. Este disznótoros vacsorával zárjuk a napot.

3. nap: Reggeli után buszunkkal megyünk Zetelakára. Először megállunk a Zeteváraljai víztározónál, majd egy olyan mesterembert látogatunk meg, aki több mint 30 éve farag székelykapukat. Miközben ismerkedünk a kapuk történetével és jellegzetességeivel, hagyományos, faszénen sült kürtőskalácsból falatozhatunk. Homoródfürdőre utazunk. Homoród rendkívül kedvelt sípályáiról. Akinek kedve tartja, bérelhet sífelszerelést és kipróbálhatja a pályákat, vagy szánkózhatunk is. Felkereshetjük a borvízforrásokat, melyből 12 is van a településen. Visszaérkezés után szabadprogram. Felkészülés a szilveszter éjszakára. Eszem-iszom, dínom-dánom hajnalig.

4. nap: Késői reggeli után Ivóba utazunk, ahol közösen traktorokra ülünk és felkapaszkodunk a székelyek szent hegyére, a Hargitára. 1650 méter magasságig megyünk fel, ahonnan a Madarasi-Hargita 1801 méter magasságú csúcsára is felkapaszkodhatunk, vagy bérelhetünk motoros szánt.

5. nap: Reggeli után búcsú Székelyudvarhelytől. Hazafelé Korondon tartunk egy kis pihenőt. Korond a kézművességéről vált ismertté. Vásárlási lehetőség. Parajdon a sóbányát látogatjuk meg (25 Lei). Utunkat folytatva elérjük a Királyhágót, ahol kicsit megpihenünk. Folyamatos utazás haza. Érkezés Tahitótfalura az éjszakai órákban.