TOSZKÁNA           CINQUE TERRE

TOSZKÁNA - CINQUE TERRE


Időpont: 2018. április 26 - május 1. és május 8-13.

Utazás: komfortos autóbusszal

Szállás: 3-4* szállodák 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 80.000 Ft/fő

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árait!


1. nap: Indulás este 19.00-kor Tahitótfaluról. Folyamatos utazás.

2. nap: Érkezés Firenzébe a délelőtti órákban. Rövid sétával érjük el a belvárost. Toszkána fővárosa első pillanatban elvarázsolja a látogatót. Közös séta keretében ismerkedünk meg Firenze nevezetességeivel: Ponte Vecchio, Urak tere, Palazzo Vecchio, Keresztelőkápolna, Dóm, Giotto harangtornya, San Lorenzo bazilika, Pitti palota, Boboli kert, stb. A séta után szabadprogram, melynek keretében belülről is megtekinthetőek a nevezetességek, pl. az Uffizi gyűjteménye, mely a reneszánsz művészet felbecsülhetetlen kincseit őrzi. 

Továbbutazás Montecatini Terme településre, a toszkán fürdővárosba, ahol szállásunk is lesz. Teszünk egy sétát a kisváros fürdőinek, szökőkútjainak érintésével és ha az idő engedi, siklóval felkapaszkodunk a középkori Montecatini Alto településrészre, mely egy dombtetőn épült. Itt mintha megállt volna az idő. Szűk utcácskák, régi kőházak, hangulatos éttermek. Visszaérkezés a szállodához. Szobák elfoglalása. 

3. nap: Reggeli után útnak indulunk és bebarangoljuk Toszkána festői tájait és középkori városkáit. Első utunk Puccini városába, Luccaba vezet. A város utcácskáin járva felkeressük a dómot, Puccini szülőházát, sétálunk a városfalakon és megmászhatjuk a város tornyait is. 

Következő állomásunk Pisa és a Csodák tere. Itt épült fel az az egyházi épületegyüttes, melynek leghíresebb része a harangtorony, közismertebb nevén a "Pisai ferdetorony". Hogy miért és mióta ferde? Ezt mind meg fogjuk tudni, sőt fel is mehetünk a harangokhoz. Bekukkanthatunk a dómba és a keresztelőkápolnába is. 

A délután folyamán San Gimignano erődített városát keressük fel. Az etruszk városfalak között a középkor hangulata fogad bennünket. Égbe törő lakótornyok, gótikus templomok, kövezett utcácskák és terek. San Gimignano igazi időutazásra invitál bennünket. 

Utunk ezután a napsütötte dombokkal ékes Chianti vidékre vezet, ahol Toszkána különleges borai készülnek. Felkeresünk egy középkori várat, mely egy szőlőbirtok kellős közepén helyezkedik el. Itt egy kis borkóstolón veszünk részt, miközben a lankák szőlőültetvényeiben és olajfaligeteiben gyönyörködhetünk. Visszatérés Montecatini Termebe.

4. nap: Korai reggeli után buszra szállunk és irány La Spezia kikötője, ahol hajóra szállunk és Olaszország legfestőibb vidékét látogatjuk meg. Ez Cinque Terre. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso. Az öt falu, mely egymásra fecskefészekszerűen kapaszkodó színes házaival megbújik a tengerrel határolt sziklák falain szinte elzárva a modern idők rohanó és zajos világától. A falvak egy részét hajóval érjük el. Szeles idő esetén a hajók nem közlekednek. Ebben az esetben a településeket vonattal közelítjük meg. Szabadidő áll rendelkezésre 3 faluban. Ezután visszahajózunk autóbuszunkhoz és irány Párma. Az éjszakát már pármai szállodánkban töltjük.

5. nap: Ma nagyon korán kell kelnünk, hiszen reggeli után egy parmezánkészítő farmra vezet utunk és a sajt készítése minden nap a kora reggeli órákban történik. Megismerkedünk a parmezánkészítés menetével, technikájával és kóstolhatunk is. Ezután tovább kényeztetjük ízlelőbimbóinkat és felkeresünk egy sonka üzemet, ahol a világhírű pármai sonka titkaiba engednek betekintést és természetesen itt is kóstolunk. 

A délutánt Párma felfedezésével töltjük, majd Bologna felé vesszük az irányt. Szállás Bolognában.

6. nap: Délelőtt Bologna utcáin csavargunk egy kicsit, majd elindulunk hazafelé. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Tahitótfalura az éjszakai órákban.


Belépők:

Montecatini Alto sikló: 7 EUR

Pisa ferdetorony: 18 EUR

Borkóstoló Castello di Gabbianoban: 10 EUR

Parmezánfarm: 10 EUR

Pármai sonka készítő: 10 EUR

Cinque Terre hajójegy: 35 EUR