Vallás és Történelem Ausztriában

Klosterneuburgi Apátság - Kreuzenstein Vára


Időpont: 2018. június 2., szombat

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő


Egy igazán csodálatos kirándulásra invitáljuk Önöket, melynek során ismerkedünk Ausztria történelmével, történelmének és jelenének vallásával is.

Reggel 6 órakor indulunk Tahitótfaluról. Folyamatos utazás rövid pihenővel a Bécshez közeli Klosterneuburgba, ahol Ausztria egyik legjelentősebb apátságában várnak bennünket. A Klosterneuburgi Apátság egyházi és kulturális központ, és egyben Ausztria legrégebbi bortermelője is. Ma kereken 50 ágostonos kanonok él és dolgozik itt, Bécs kapui előtt. Az apátságot 1114-ben alapította III. Lipót őrgróf a Babenberg családból. Ezáltal Ausztria keletkezésének egyik meghatározó történelmi helyszíne volt, és később a Habsburg uralkodóház egyik fontos szellemi központjává vált. A magyar nyelvű helyi vezetés során megismerkedünk az apátság történetével, megtekintjük az apátsági templomot, a kerengőt, a híres Verduni-oltárt. Megcsodálhatjuk a császári szobát és a márványtermet is. 

Utunkat átkelve a Dunán folytatjuk Leobendorfba, ahol a középkor világa fogad bennünket. Kreuzenstein vára méltóságteljesen őrzi Alsó-Ausztria ezen részét. A festői környezetben, erdőkkel borított dombtetőn egy igazi időutazáson veszünk részt és ismerkedünk meg egy hamisítatlan középkori erődítmény mindennapjaival. Megtekintjük a lovagtermet, a kápolnát, a vadásztermet. Láthatjuk a korabeli konyhát, a hercegi lakosztályt és Ausztria legjelentősebb magán fegyvergyűjteményét. 

Hazafelé indulva egy rövid buszos városnézésen veszünk részt Bécs belvárosában, majd rátérve az autópályára irány Tahitótfalu. Érkezés a késő esti órákban. 


Belépők:

Klosterneuburg: 90 perces nagytúra: 15,50 EUR/fő

Kreuzenstein: 8 EUR/fő (6-16 éves korig 5 EUR/fő)