Velencei Karnevál

VELENCEI KARNEVÁL

Időpont: 2019. február 22-24.

Utazás: komfortos autóbusszal

Részvételi díj: 9.990 Ft

A részvételi díj tartalmazza az utazást, idegenvezetést, de nem tartalmazza a 35 EUR költséget, mely a hajójegy és a kikötői behajtási engedély ára. Ez a részvételi díjon felül kötelezően fizetendő.


Indulás pénteken a késő esti órákban Budapestről, a Hősök teréről.  Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Éjszaka az autóbuszon. Reggel irány Punta Sabbioni, ahonnan hajóval közelítjük meg Velencét. A legszebb útvonal, hiszen a tenger felől érkezve azonnal megpillanthatjuk a Szent Márk tér csodás épületeit.

Partot érve városnéző sétánk során megismerkedünk a lagúnák városának főbb nevezetességeivel, Velence titkaival, érdekes történeteivel. A délután folyamán szabadprogram. Elvegyülhetünk az ünneplő helyiek és a vidám látogatók forgatagában. Megtekinthetjük a Dózse palota káprázatos termeit, átsétálhatunk a Sóhajok Hídján, bolyonghatunk az egykori börtön sötét celláiban, bekukkanthatunk a Szent Márk Bazilikába, vagy felmászhatunk a Campanile teraszára, de akár a Rialto híd szomszédságában található különleges halpiacon is nézelődhetünk.

Találkozó a kikötőben az esti órákban. Indulás haza, éjszaka az autóbuszon. Visszaérkezés vasárnap a kora reggeli órákban.

Fakultatív programlehetőség:

Murano szigetének felkeresése - üveggyár látogatás. 

A kora délutáni órákban egy kis hajókirándulás keretében felkeressük Murano szigetét, mely évszázadokon keresztül az üveggyártás fellegvára volt. Mai napig működik néhány üvegmanufaktúra. Az egyik ilyen kézműves üvegkészítő üzemben mi is megismerkedhetünk az üveg titkaival, megformálásának technikáival. A szigeten rövid séta keretében felkeressük a San Donato Bazilikát, mely Szent Gellért püspökünk nyughelye. Visszatérés Velencébe. Estig szabadprogram.

A fakultatív kirándulás időtartama kb. 2 óra. Részvételi díj: 15 EUR