Verona - Garda tó                  Pancsolás az Adriában

Verona - Garda-tó

Pancsolás Jesoloban


Időpont:                     2019. augusztus 23-25.

Utazás:                       komfortos autóbusszal

Szállás:                       3* szálloda 2-3 ágyas szobáiban

Ellátás:                       reggeli (vacsora 2.500 Ft/fő áron kérhető)

Részvételi díj:            35.000 Ft/fő


1. nap: Indulás este 22.00-kor Tahiból a parkolóból. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.

2. nap: Érkezés Veronába a kora délelőtti órákban. Közösen fedezzük fel Rómeó és Júlia városát. Városnéző sétánk során pillantást vetünk a Castelvecchio grandiózus erődítményére, felkeressük az Arénát, mely egy lassan 2000 éves amfiteátrum, ahol manapság operaelőadásokat tartanak. Végigsétálunk a város főutcáján, a Via Mazzinin, felkeressük Júlia erkélyét, rácsodálkozunk a Piazza delle Erbe díszes épületeire és a Piazza dei Signorin ismerkedünk a város történetével.

Folytatjuk utunkat a Garda-tóhoz. Sirmione középkori óvárosában bolyongunk a délután folyamán. A település egy félszigeten terül el. Egy hídon keresztül jutunk a veronai Scaligeri család erődített kastélyához, belépünk a városkapun és máris mintha egy mesében találnánk magunkat. A víz felől is megtekinthető a félsziget. Hajókázhatunk a tó vízén. 

Elindulunk szállásunkra. 

3. nap: Reggeli után irány a tengerpart. Lido di Jesolo több kilométer hosszan elnyúló homokos strandján töltjük a napot. Öltözőkabinok vannak és napágyak bérelhetők.

Hazaindulás este 18.00-kor. Érkezés Tahiba kb. éjjel 2-kor.